Kategorier
Nöje

Upptäck alla fina museum i Stockholm

Ta en kulturell tur genom vår svenska historia genom att besöka ett eller flera museum i Stockholm. Upplev fascinerande konst, historia och kreativt hantverk.

Stockholm kallas ofta för Nordens Venedig och är en stad som inte bara är känd för sin skönhet och arkitektur, utan även för sina varierande och tilltalande museer. Från Vasa och Moderna museet till Svenska historiska museet, tar utbudet av museer Stockholm upp allt från antika kungliga skatter till modern konst.

Att besöka dessa museer är att få en inblick i Sveriges själ och få chansen att uppskatta den svenska kulturens olika former och tidsperioder. Oavsett dina intressen finns det ett stort urval av museer i Stockholm att besöka. Du kommer förmodligen hitta något som inte bara uppfyller dina förväntningar, utan även överträffar dem.

Se konst och annat på museum i Stockholm

Ett tips när du planerar att besöka några av de museer Stockholm har att erbjuda är att fundera på vilket ämne som lockar mest. Om du gillar konst och överraskande installationer kan du få ditt lystmäte på flera olika museum i Stockholm. Där kan du ta del av både traditionell och modern konst.

Älskar du historia eller är din passion modern konst? Kanske är du intresserad av tekniska prylar eller vetenskap? Svaret på dessa frågor kommer att styra dig till rätt museum. Många museer erbjuder dessutom gratis inträde eller speciella rabatter för studenter och pensionärer. Dessutom är de flesta museer i Stockholm anpassade för rullstolar och barnvagnar, vilket gör dem perfekta för hela familjen.